Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма мощност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма мощност

Колеги помагайте от какво може да е при ниските обороти било то на газ или бензин забива няма обороти да тръгне трябва много повече газ от необходимото да подам за да тръгна а нямам идея от какво може да е ако на някой му се е случвало да помага или да знае причината ?
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S 144 Hp

Може и Дебитомер,и сонда и запекли дюзи ,можем да мятаме боб ,но е по добре на диагностика да се иде,Успех!
    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Щом го прави и на газ, мисля, че трябва да провериш свещи и бобини.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Кабели и свещи,това е най вероятно.Аз имах същия проблем и след смяна на тия неща сичко е ОК.Кабелите са около 200лв. свещи 100 +

Comment

Свещи само NGK!!! Цена - 250-300 лв. комплекта. Останалото е компромис.
          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

не съм мислел че трептенето и забиването в ниските обороти може да е от свещи и кабели благодаря ви дано да е това че парата не е малка

Comment

И аз имам подобен проблем. След диагностика се оказа ламбда сонда и , че алтернатора не зарежда напълно, най вероятно четки и реле и в най скоро време предстои ремонт.
              Alfa 156, 2.0 TS
              VW Vento 1.8- Бившата
              Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

ами аз това се почудих пали ми перфектно свещите не мисля и аз че са и аз склоня до някъде към ламба сонда но защо пък алтернатора

Comment

Първоначално публикувано от krisshousee Покажи съобщение
                  ами аз това се почудих пали ми перфектно свещите не мисля и аз че са и аз склоня до някъде към ламба сонда но защо пък алтернатора
                  Казаха ми че не подава достатъчно електричество към системите на колата и затова и като не я карам една седмица уикенда не пали от раз, ми първо развърта и пали, а преди палеше от раз. И като беше вързана на компа при включване на консуматори , парно, плафони, фарове, на компа на софтуера тока на алтернатора спадаше.
                  Но ламбда сондата показваше на компа само че е студена
                  Alfa 156, 2.0 TS
                  VW Vento 1.8- Бившата

Comment

а трептения имаше ли на едно место като беше защото ме обърква колата дюзи си мисля че са запушени а колкото до алтернатора 350 лв в момента няма да си позволя и до колкото съм запознат алтернатори от 1.8 2.0 и дизеловите май стават за моя мотор и мисля ако е така да търся алтернатора не го ли провери колега ?

Comment

трептения има понякога, не всеки път и на бензин и на газ. За алтернатора, не мисля да взимам нов, а да рециклираме стария, четки, реле, а може и лагерите, но ще е на по късен етап. Още малко да избута че и без това ще сменям ремъци, ролки, водна помпа, разхвърлянето на предницата да е на един път. Иначе сега на първо време ще взимам ламбда сонда LS 05 мисля се водеше, че другата седмица щерката е рожденичка и там ще трябва доста кеш и алфетка ще почака.
                      Alfa 156, 2.0 TS
                      VW Vento 1.8- Бившата

Comment

значи мислиш че тези трептения идват и от него и от ламда сонда аз все си мисля че трептенията може да идват и от дюзите от както съм я купил не съм ги почиствал на вана за това си мисля че е така ! но за алтернатора дали 40 лв за втора ръка или рециклиране май наистина по добрия вариант е рециклиране а въпроса е работата горе долу сигурно ще е 100тина лева демонтаж - монтаж

Comment

Вземи един прост мултимер (волтметър) и премери напрежението на акумулатора когато моторът работи и са пуснати фаровете. Ако напрежението е над 13,5 волта не мисли на този етап за алтернатора, като възможна причина за проблема. Покарай няколко дена САМО на бензин (проблем с газовата ти уредба може да е причина за прекъсването). Ако проблемът продължава, обърни внимание на свещи, бобини, кабели, ламбда сонда.....

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

ще пробвам на бензина но и на него ми забива мислиш че ако покарам известно време на бензин ще се оправи ?

Comment

Working...
                            X